Diverse sundhed Opskrifter Superfoods

Mine 3 livretter med rødbede

Lige nu, hvor man samler de sidste kræfter til at overvinde vinteren, er rødbeden en oplagt godbid. Jeg er ikke vild med dens egen, lidt sødlige smag, når den står alene, men i kombination med friske smagsgivere som fx ingefær, peberrod, citron og æble fungerer den helt vidunderligt, og jeg ELSKER den dybe rødlilla farve, der lyser langt væk af saft og kraft og rent faktisk holder, hvad den lover.

Læs om rødbedens 7 eventyrligt sunde virkninger her

1. RØDBEDESUPPE MED ÆBLER, PEBERROD OG BRØNDKARSE

DET SKAL DU BRUGE (4 personer)
750 g rødbeder
1 stor bagekartoffel
1 rødløg
2 fed hvidløg
Et lille knips chiliflager
1 liter hønse- eller grøntsagsbouillon
Lidt olivenolie
Vineddike
Peber
Salt

Topping:
2 syrlige æbler
Lidt revet peberrod
4 spsk cremefraiche eller græsk yoghurt
Saft af 1/2 citron
Brøndkarse

SÅDAN GØR DU:
1. Del løgene i mindre stykker og steg dem kort i olivenolie i en gryde.
2. Skræl rødderne, skær dem i 3-4 cm store stykker, kom dem ned i gryden til løgene sammen med chiliflagerne og lad det stege med et par minutter.
3. Hæld bouillon over. Lad det hele koge under låg i ca. 1/2 time.
4. Mens suppen koger, skærer du æblerne i pæne stykker og presser lidt citron over dem. Bland en peberrodscreme af cremefraiche/yoghurt, citronsaft, friskrevet peberrod, salt og peber.
5. Giv hele molevitten en tur med stavblenderen, så du får en ensartet, tyktflydende suppe. Smag den til med salt, peber og vineddike.
6. Fordel suppen i portionsskåle og pynt med æbler, peberrodscreme, brøndkarse – og måske et par ekstra strimler peberrod.


Jeg legede med Le Creusets nye lyserøde gryde som the perfect match til projekt rødbedesuppe …

2. RØDBEDEJUICE MED INGEFÆR, ÆBLE OG CITRON

DET SKAL DU BRUGE (1 portion):
1 mellemstor rødbede eller to små
1 syrligt æble
1 usprøjtet citron
2 cm frisk ingefærrod
1 saftpresser

SÅDAN GØR DU:
1. Skær forsigtigt skrællen af citronen og fjern de hvide bitre hinder mellem skal og kød. Al skal og frugtkød skal derimod bruges.
2. Skræl rødbederne og skær dem i mindre stykker
3. Fjern stilk og kernehus fra æblerne, men lad skindet sidde på. Skær æblet i mindre stykke.
4. Skræl ingefæren
5. Kom alle ingredienser ned i saftpresseren, og voila: Den saftigste, kraftigste og nemmeste rødbedejuice, du kan ønske dig.

3. BAGTE RØDBEDER MED GEDEFETA, VALNØDDER OG RADICCHIOSALAT

DET SKAL DU BRUGE (2 personer):
8 små rødbeder
2 fed hvidløg
Olivenolie
1-2 spsk. balsamico-eddike
Et skvæt citron
3-4 kviste timian eller et drys tørret
Salt og peber

Til servering:
100 g gedefeta (eller almindelige feta)
12 valnødder
Et par stilke bredbladet persille
Radicchiosalat, julesalat eller lidt anden bitter salat

SÅDAN GØR DU:
1. Varm ovnen op til 200 grader.
2. Skræl rødbederne og halver dem på den lange led. Halver hvidløgene. Læg rødbeder og hvidløg i et ildfast fad sammen med olivenolie, balsamico, citronsaft, salt og peber. Bag dem ca. 40 minutter, eller til de er møre.
3. Anret dem på tallerkener, pres lidt frisk citron hen over igen, og dæk dem med smuldret feta, knækkede valnødder og frisk persille. En herlig lille forret eller frokostret, men du kan også spise den som tilbehør til en rest kylling, kød eller hvid fisk.

Efterlad en kommentar