Diverse sundhed Superfoods

RIGTIGE KVINDER SPISER DA MELORME

Der går dage mellem, at jeg overvejer at spise melorme. Men inden for de sidste otte timer er der sket følgende:

1) Jeg har fået en nyhed om, at der nu bliver investeret 19 millioner på at gøre Danmark til foregangsland for at få flere og dyr og mennesker til at spise disse proteinrige bæster.

2) Jeg har smagt og spist ikke bare én, men adskillige melorme! Nemlig på en europæisk konference om sunde madingredienser, Hi Europe i Frankfurt, hvor jeg i dag skal være styrmand for det allermest spændende foredragsmodul om fremtidens fødevarer.

IMG_5703

Melorme ser mega-ulækre ud, og jeg følte mig næsten som en Robinson-deltager, da jeg tog mod til mig og slyngede den første i munden. Men smagen er fin og neutral. Var kræene pulveriseret og smuglet ned i en juice eller energibar eller sågar i chips, ville ingen kunne smage noget mistænkeligt.

Ud fra et bæredygtigt synspunkt er der lutter godt at sige om melorme:

Af 10 kilo foder kan man producere:

  • 1,1 kilo kødkvæg
  • 2,5 kilo gris
  • 4,5 kilo melorme

Ja, faktisk findes der kun én alvorlig barriere. Den sidder oppe i vores hoveder. Vi synes, at melorme er klamme og ulækre. Ligesom fårekyllinger og de andre insekter, som på papiret ligner verdens mest geniale proteinkilder. Spændende, om vi alligevel allesammen ender med at dyrke melorme i vores køkkenskuffer … med vilje.

IMG_5702

Pengene til den store danske charmeoffensiv for at få melorme på middagsbordet er skaffet af Innivationsfonden. Med i projektet er sværvægtere som Teknologisk Institut, Aarhus Universitet, Københavns Universitet, DTU Fødevareinstituttet, Novozymes, hollandske Proti-Farm R&D og mange flere, så der er nogle, der mener det alvorligt …

Finske Virpi Varjonen fra ingrediensfirmaet Invenire, som havde melormene med til Frankfurt, bor på Østerbro og har lovet at komme forbi forlaget en dag ved frokosttid med endnu flere lækre, knasende insekter. Gad nogen, om nogen har lyst til at joine mig til frokost den dag?

Du kan læse mere her:

 

Efterlad en kommentar