Opskrifter Spis rub og stub Superfoods

SNACK-HYBEN PROPPET MED SUNDHED

Årets første plukmodne hyben mødte jeg på Omø, hvor vi lagde til sidste aften på vores sommerferiesejlads. I de tidlige morgentimer, mens resten af besætningen sov, drog jeg afsted med løbesko og kamera for at udforske øen, men jeg nåede ikke ret langt, før jeg fandt busk efter busk med de smukkeste og mest forkælede, spiseklare hyben, som er vokset op med havudsigt fra 1. parket, langt væk fra storbyens forurening. Dem kunne jeg ikke stå for, så kameraet måtte ud af tasken, som til gengæld blev proppet med Omø-hyben.

DSC_6955

Lige nu bugner hybenroserne overalt, også i vores egen have. Så jeg har måttet vride min hjerne for at finde på andet at bruge dem til end hybensuppe. Min veninde Pia kom med de forløsende ord: Hvad med at udstoppe dem?

Selvfølgelig! Med hybens smukke svungne kurver og intense orangerøde kulør er det jo næsten en forbrydelse at splitte dem ad. Da hybenskallen i sig selv har en lidt sødlig smag, har jeg valgt at give den modspil ved at fylde dem med rygeost, rørt op med lidt hvidvinseddike. Men du kan sagtens vælge friskost eller mozarella i stedet, hvis du ikke som jeg har fynboens grænseløse forkærlighed for rygeost i alle sammenhænge.

DSC_6799

DU SKAL BRUGE

  • 16 smukke hyben
  • 75 g rygeost (eller friskost)
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • salt
  • peber
  • 16 små basilikumblade
  • 16 madpinde

DSC_7138

SÅDAN GØR DU

Skær forsigtigt stilk og topdusk af hvert hyben.

Fra topdusk-siden arbejder du dig forsigtigt ind i hvert hyben, så du kan skrabe kernerne ud. Jeg brugte en kombination af en lille skarp kniv og en grapefrugtkniv, og det fungerede fremragende. Kunsten er at undgå, at frugtvæggene sprækker.

DSC_7152

Stil skallerne i et ildfast fad og bag dem 10 minutter ved xxx grader. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af et øjeblik.

Bland rygeost og hvidvinseddike godt sammen, og smag til med salt og peber.

Fyld ostemassen ned i hybenskallerne.

Sæt et lille basilikumblad på pind ned i hvert hyben.

Så er der serveret!

Læs, hvorfor hyben er sådan en fantastisk superfood her

Få min opskrift på hybensmoothie her

 

Efterlad en kommentar