Superfoods Test-laboratorium

DREJ HANEN – OG DRIK DIN MELON

DSC_6357

DSC_6365 DSC_6394

Wow, siger gæsterne, når de ser min vandmelon, der har fået vandhane på: Når man vipper på hanen, kan man tanke den skønneste vandmelonsaft. Det er sjovt og blæret. Lige indtil hanen stopper til, fordi melonsaften er for tyktflydende.

Jeg er i gang med at teste en dims ved navn Watermelon Keg, som nok mest hører til i afdelingen for gimmicks og aldrig vil blive basis-køkkenudstyr. Men gimmicks har bestemt også ret! Da jeg åbnede æsken og brugsanvisningen, blev jeg i første omgang lidt skuffet. Jeg havde en anelse naivt forestillet mig, at man bare kunne bore hanen ind i melonen, dreje på den, og – voila! –  så kom melonsaften væltende ud helt af sig selv.

Så enkelt er det ikke. For det første skal hanen skrues fast indefra. Hvilket indebærer, at melonenen skal tømmes for frugtkød. Det skal desuden blendes grundigt, inden saften hældes tilbage i skallen. Men ingen af delene er spor svært – og det er faktisk mægtig hyggeligt at stå og rode med.

Se lynreportagen fra mit testlaboratorium her: Vandmelonsaft 

Jeg begik et par begynderfejl undervejs:

1) Jeg havde valgt en melon, der ikke kunne stå oprejst af sig selv og måtte have skåret en skive af bunden. Det var umuligt uden at gå lidt ind i frugtkødet, så der kom til at sive lidt saft ud forneden. Så lav en ståprøve med din melon, før du køber den. Nogle af dem kan faktisk stå af sig selv.

2) En grapefrugtkniv ville have været perfekt til at skille frugtkødet fra skallen, da jeg skulle udhule den. Det gik dog også fint med kombinationen kniv og ske.

3) Jeg skulle jeg have monteret hanen endnu længere nede på melonen, for når vandstanden kommer under hane-niveau, kan man ikke tappe mere. Så ned med hanen – så langt du kan. Og placer melonen på en form for opsats, så der er plads til hanen.

4) Si melonsaften. Eller spæd den grundigt op med vodka! Jeg kunne muligvis have sparet hanen for forstoppelse, hvis jeg ikke havde insisteret på tyktflydende vandmelonsaft. Med lidt hiv og sving og et par rensemanøvrer med en (ren) piberenser gik det hele dog fint.

Watermelon Keg
199,- hos Coolstuff.dk

982d6550a37922184756f11fb8054bef

Godt: 
En sjov og festlig idé
Nemt at montere
Kan også bruges på græskar (med en tyndtflydende drink i)

Skidt:
Er sjovest første gang
Hanen stopper let, så drikken skal være virkelig tyndtflydende
Lidt dyrt for en smule plast og rustfrit stål

Samlet vurdering:
★★★ ud af fem stjerner.

 

 

 

 

 

Efterlad en kommentar