Nyheder Superfoods

CHILI VAR IKKE NOK, HILLARY: I DAG SKAL DER TRØSTESPISES

Det sidste jeg gjorde, inden jeg gik i seng i går, var at gøre mit næste blogindlæg klar til affyring: En hyldest til USAs første kvindelige præsident – og nogle tanker om hendes hemmelige våben: Chili, som Hillary Clinton spiser et fyrigt eksemplar af hver eneste dag for at få et bomstærkt immunforsvar. Ja, jeg havde nærmest omdømt hende til Chillary, helt, helt overbevist om, at hun ville vinde. Ligesom alle meningsmålingerne forudsagde.

Kl. 3.12 i nat vågnede jeg, fordi jeg skulle tisse og kunne ikke dy mig for at tjekke valgbarometeret, og siden har jeg ikke lukket et øje. For det var jo ikke en ond drøm; det er den ondeste virkelighed, vi vågner op til i dag, og efterhånden som timerne går og svingstaternes resultater tikker ind, begynder man at fatte, hvad der lige nu er ved at ske:

Den 70-årige byggematador med det kvindefjendske, indvandrerfjendske og handicapfjendske menneskesyn skal overtage Det Hvide Hus efter familien Obama og verdens mest magtfulde embede. Manden, som truer med at smide sin politiske modstander i fængsel, hvis han bliver præsident.

IMG_4831 (1)

Jeg glemmer aldrig den aften for otte år siden, hvor Barack Obama blev valgt: Jeg var så heldig at være på Manhattan og havde løbet maraton to dage tidligere. Mit første maraton – og så i New York. Men selv den oplevelse blegnede i forhold til valgnatten i byens gader. Al den glæde, alt det håb! Mennesker, der jublede og græd af lykke. Kyssede hinanden, båttede i bilhornene, krammede deres børn, hunde og katte og sidemanden på gaden, da valgresultatet var sikkert.

Hvilken kontrast til den mathed og lede og rådvildhed, der råder i dag – alle andre steder end i det Trumpske vælgerkorps.

Om lidt slukker jeg for fjernsynet. Jeg magter ikke at høre den nyvalgte præsidents sejrsskryden. I stedet vil jeg køre til Stege og lære alt om, hvordan man laver fyldte chokolader af en virkelig maestro, Lene Evers, der også bor på Bogø. I dag er der dømt trøstespisning.

 

 SÅ SUNDT OG USUNDT LEVER DE TO PRÆSIDENTKANDIDATER

Washington Post og magasinet Politico har tegnet denne profil af de to præsidentkandidaters sundhedsvaner.

HILLARY CLINTON:
Om morgenen: Frisk frugt og røræg. Kaffe. Sort, når hun er træt, ellers med mælk. Resten af dagen magre proteinkilder, allerhelst fisk og lokalt dyrkede grøntsager, bl.a. den daglige chili. Har også altid stærk chilisovs med i håndtasken. Går ind for “alting i moderate mængder – også moderation. Elsker fx et glas vin eller en øl ind i mellem, mørk chokolade og indisk mad. Dyrker yoga, svømning, gang og styrketræning.

Hillary om mad:

Det er ikke muligt for mig at spise lige så disciplineret som Obamaerne. Det kan jeg bare ikke. Jeg mener, jeg har spist sammen med dem. De er så disciplinerede.

DONALD TRUMP:
Er vild med fastfood og kød, især bacon, hamburgers, steak og pommes frites.
Påberåber sig sine gode gener. Hans mor blev 89 og hans far noget lignende, selv om han var dement i sine sidste år. Siger nej til alkohol, tobak og kaffe. Sover kun få timer hver nat. Spiller golf og lidt tennis. Siger, han ikke har tid til træning, men elsker sport.

Trump om mad:

Jeg kan ikke modstå bacon, æg og bøf. Den ene dag siger en rapport, at du ikke må spise det, og så må du godt, så jeg spiser, hvad jeg har lyst til.

 

Efterlad en kommentar